Kwalificaties

Overweeg je een psycholoog in te schakelen?

Controleer altijd even de kwalificaties. Zo weet je zeker dat je met een erkende en goed opgeleide psycholoog gaat samenwerken.

Je staat er waarschijnlijk niet bij stil, maar de titel ‘psycholoog’ is in Nederland geen wettelijk beschermde titel. Iedereen kan zich psycholoog noemen, ook zonder een universitaire studie psychologie. Ben je op zoek bent naar een goede en deskundige psycholoog, dan loont het de moeite om de kwalificaties van de psycholoog even na te gaan.


Mijn kwalificaties als Psychotherapeut en GZ-psycholoog in Noordwijk

Als psycholoog heb ik de universitaire opleiding tot Klinisch & Gezondheidspsycholoog voltooid aan de Universiteit van Leiden. Na mijn studie psychologie volgde ik de vierjarige postdoctoraal studie tot psychotherapeut (BIG) en werkte ik bij diverse zorginstellingen in de GGZ. Check gerust mijn profiel op LinkedIn voor meer informatie over mijn achtergrond en werkervaring.


Als Psychotherapeut en GZ-psycholoog opgenomen in BIG-register

Na mijn studie psychologie specialiseerde ik mij met verschillende postdoctorale opleidingen. Sindsdien mag ik de titels Psychotherapeut en GZ-psycholoog voeren. Deze medische titels zijn wettelijk beschermd.
Psychotherapeuten en GZ-psychologen worden in een wettelijk voorgeschreven register opgenomen, het BIG-register. BIG is een afkorting van de Wet Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg. Het doel van deze wet is het bevorderen en bewaken van de kwaliteit in de gezondheidszorg. Zo val ik als psychotherapeut en GZ-psycholoog onder het wettelijk toezicht en tuchtrecht.


BIG registratienummers

Voor het vakgebied psychotherapeut: 29061114116
Voor het vakgebied van GZ-psycholoog: 09061114125


Lid van Nederlands Instituut van Psychologen

Als psycholoog ben ik lid van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP), een landelijke beroepsvereniging die de kwaliteit en integriteit van het werk van de aangesloten psychologen waarborgt. Alleen psychologen die hun studie psychologie hebben afgerond kunnen lid worden van het NIP. Leden van het NIP dienen zich bij het uitoefenen van hun beroep te houden aan gedragsregels, die door het NIP zijn vastgelegd in de Beroepscode.


Lid van Nederlands Vereniging voor Psychotherapie

De Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie (NVP) maakt zich sterk voor psychotherapeuten met een BIG-registratie en investeert in de kwaliteit van de beroepsgroep onder meer door middel van: een eigen beroepscode psychotherapeut, een beroepsprofiel met bijbehorende kerncompetenties, een eigen supervisorenregister en een eigen Kwaliteitsregister Psychotherapie. Ik ben als psychotherapeut opgenomen in het kwaliteitsregister van de NVP en ben bovendien supervisor en leertherapeut van de NVP.


Lid van de Nederlandstalige Vereniging voor Psychotrauma

De Nederlandstalige Vereniging voor Psychotrauma (NtVP) is een onafhankelijke professionele vereniging en kenniscentrum voor in psychisch trauma gespecialiseerde specialisten zoals ik. De vereniging biedt trainingen en opleidingen aan en certificeert in trauma gespecialiseerde hulpverleners. Bij de NtVP ben ik geregistreerd als psychotraumatherapeute.


Lid Vereniging EMDR Nederland

De Vereniging EMDR Nederland wil de toepassing en de ontwikkeling van EMDR in Nederland bevorderen, de kwaliteit van de toepassing van EMDR bewaken en stimuleert wetenschappelijk onderzoek naar deze behandelmethode. Ik ben geregistreerd als EMDR practitioner.


Lid Vereniging Mindfulness Based Trainers Nederland & Vlaanderen

De Vereniging Mindfulness Based Trainers Nederland & Vlaanderen (VMBN) zet zich ervoor in om trainers van Mindfulness-based Programs te ondersteunen in de ontwikkeling en uitvoering van hun vak. Ik sta bij de VMBN geregistreerd als categorie-1-trainer.


AGB codes

Het AGB-register is hét identificerende register in de zorg. In dit register vind je alle noodzakelijke informatie over erkende zorgverleners. Ook ben ik én psychotherapiepraktijk PSYence in het AGB-register opgenomen.

AGB-code persoonlijk: 94015196
AGB-code praktijk: 94063647